Bitcoin & Blockchain, de ontregelende opmars van cryptocurrency’s

Productbeschrijving

Bitcoin & Blockchain, de ontregelende opmars van cryptocurrency’s
€ 29,95 (incl. BTW) + € 3,80 Verzending

 
Is de bitcoin het geld van de toekomst? Of is het de zwendel van de eeuw? In dit uiterst leesbare en toegankelijke boek vertelt Herbert Blankesteijn hoe de bitcoin is ontstaan en hoe je deze digitale munt kunt kopen, bewaren en uitgeven. Kun je er nog geld mee verdienen? Wat zijn de risico’s en hoe beperk je die? En waarin verschillen de honderden altcoins van de bitcoin?
 
Zelfs hoe de blockchain werkt, de administratie van alle bitcointransacties ooit, weet Blankesteijn op een heldere manier uit te leggen. Want of je nu gelooft in de bitcoin of niet, de blockchain is de grote uitvinding die bedrijven, de economie en wie weet de hele samenleving gaat veranderen. Blankesteijn inventariseert wat er op dit gebied aan experimenten gaande is en laat zien dat de onstuitbare opmars van de cryptocurrency’s volop kansen biedt – als je ze maar wilt zien.
 
Auteur Herbert Blankesteijn
Uitgever Lenthe Publishers/Scripta
Taal Nederlands
Aantal pagina's 172
Prijs 29,95
ISBN10 978 90 754 5893 0

Herbert Blankesteijn (1958) is natuurkundige en technologiejournalist. Hij werkte voor het VPRO-radioprogramma Het Gebouw, was regisseur bij het kinderprogramma Het Klokhuis, presenteerde computercursussen voor Teleac en schreef 25 jaar voor NRC Handelsblad. Sinds 2000 is hij actief voor BNR Nieuwsradio. Hij presenteert BNR Digitaal en de podcasts De Technoloog en Cryptocast. In zijn vrije tijd beheert hij de natuur in zijn eigen bos.

Terug naar boekwinkel overzicht